Ons uitstapje naar de Ardennen!

We zijn dit weekend met een groep vrienden naar de Luxemburgse Ardennen gereisd. Het was weer bijzonder leuk vertoeven. We hebben een chalet Ardennen gehuurd en die was gelegen nabij het dorpje Barvaux. Het chalet was goed gelegen wat op slechts 10 minuten rijden van het bekendere Durbuy.

De eerste dag hebben we niet veel gedaan. Wat ontspanning en een leuke boswandeling niet ver van het chalet. Daarna besloten we om een bezoekje te brengen aan Le Labyrinthe. Dit is het superleuke doolhof van Barvaux! We hebben hier bijna een uur in verdwaalt en kwamen allerlei kleurrijke figuren tegen. In plaats van gewoon een doolhof plaatst men ook acteurs op strategische posities binnenin het doolhof, wat natuurlijk zorgt voor de nodig hilariteit.

De tweede dag zijn we vertrokken naar de grotten van Hotton. Dit magistrale grottenstelsel was een waar genot om te mogen aanschouwen. Met de sfeervolle verlichting was het bezoek aan de grotten een waar genot. In de namiddag hebben we een bezoek gebracht an Parc Chlorophylle. Dit is een recreatiebos met avontuurlijk openlucht parcours. Veel bezoekers zijn gezinnen met kinderen, maar aangezien onze groep alles behalve volwassen is hebben we ons goed geamuseerd.

Die avond hebben we een barbecue gehouden in de tuin van het chalet. Samen met wat biertjes erbij en verhalen over onze avonturen was dit een aangename avond. Ze zien ons zeker nog terug daar bij Barvaux!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>