Ik heb €50 bespaart dankzij mijn kilometerverzekering

Vorige maand werd mijn auto 6 jaar. Voordien had ik een mini-omnium tegen ik diefstal en brand, maar nu de waarde van mijn auto behoorlijk gezakt is heb ik besloten om een kilometerverzekering te nemen. Kilometerverzekeringen zijn de goedkoopste autoverzekeringen. Er zijn een paar aanbieders maar ik heb mijn ook laten vallen op Corona Direct.

Ik heb besloten om niet meer via een verzekeringsmakelaar te werken voor de simpele reden omdat daar altijd een commissie verloren gaat. Bij een directe verzekeraar zoals Corona Direct betaal je direct aan het bedrijf die instaat voor je autoverzekering. Bij Corona heb je een voordelige kilometerverzekering. Waarschijnlijk heb je al hun reclames gezien of heb je al van hen gehoord.

Mijn vorige autoverzekering was bij Baloise Assurance, zeker geen slechte verzekeraar en ook niet duur. Het feit is wel dat ik slechts 5000 kilometer per jaar rijdt en dat een kilometerverzekering van Corona Direct veel voordeliger uitkomt. Ik bespaar tot 50% op mijn premie. Op het einde van het jaar scheelt dat een serieuze brok en kan ik dat geld anders besteden, zoals bijvoorbeeld naar één of ander exotisch paradijs op reis gaan :).

Ik heb maar een klein wagentje. Een Citroën C1. Dit volstaat voor mij om tijdens de winter van huis naar werk te rijden. In de zomer ga ik met de fiets. Wanneer je veel wil reizen moet je ergens het geld halen. Ik haal het geld door met een bescheiden wagen rond te reiden. En nu heb ik ook een bescheiden autoverzekering.

Waar mijn volgende reis naar toe zal zijn weet ik nog niet. Ik weet enkel dat het weer ver zal zijn. Nu ik weer een paar honderd euro heb kunnen besparen op mijn autoverzekering kan er net iets meer van af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>